maanantai 25. helmikuuta 2013

Bouillabaisse

Ingredienser, 4-6 portioner

1 fenkol
2 morötter
1-2 selleriskaft
1 lök
vitlök
olja
tomatkross
2 lagerblad
1 dl vatten
1 buljongtärning (fisk/grönsaks)
gurkmeja
5 potatisar
1 paket frusen sej
frusna räkor
svartpeppar
salt
(örtsalt)

Instruktioner

Det blev en egen variant av Bouillabaisse, enligt vad som fanns hemma. Även barnen tyckte det blev gott.


Skär alla grönsaker i små bitar och stek i olja. Tillägg kryddor, vatten, tomatkross och buljontärningar. Låt småkoka under lock i 20 minuter. Skär potatisen i små bitar och tillägg. Låt koka 10 minuter. Skär fisken i små bitar och skölj räkorna med kallt vatten. Tillägg och låt puttra ytterligare 10 minuter. Tillägg örtsalt vid behov.

 

Källa

Ursprungiga receptet Koti & Keittiö 3/2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti