sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Pestomuffins


Ingredienser, ca 6 st



5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl hackad färsk basilika eller 1 paket djupfryst basilika
1 ½ dl hackade valnötter
1 dl grovt riven parmesanost
3 ägg
1 dl raps- eller olivolja
2 dl yoghurt
riven ost och några fint hackade valnötter till garnering

Instruktioner



Blanda mjöl, bakpulver, salt, basilika, nötter och ost i en skål. Vispa äggen pöist i en annan skål. Rör ner olja och yoghurt i äggsmeten. Rör ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Skeda upp smeten i muffinsformar. Strö på riven ost och valnötshack. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Källa


Maffiga Muffins, Lena Brorsson Alminger

1 kommentti:

  1. Oväntat gott. Förra försöket på salt muffins från samma bok, var midre lyckat, men det här reseptet är ett att komma ihåg. Jätte enkla att göra. Skulle även bli bra som bröd.

    Blir förresten ca 9 muffinsar.

    VastaaPoista