sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Medelhavsmuffins

Ingredienser, ca 6-8 st


4 dl vetemjöl
2 dl durumvete
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar
2 ägg
1 dl oliv- eller rapsolja
2 dl mjölk
1 burk grynost
3 msk pesto
150-200 g fetaost i tärningar
8-10 st soltorkade tomateri i olja
½ dl färsk eller djupfryst basilika
torkad rosmarin
saltflingor (s.k. grourmetsalt)

Intruktioner


Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål och vispa sedan försiktigt ner olja, mjölk, grynost och pesto i äggsmeten. Rör sedan ned fetaost, tomater och basilika. Rör försiktigt ner allt i mjölblandningen. Skeda upp smeten i muffinsformar. Strö på rosmarin och saltflingor. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Källa


Maffiga Muffins, Lena Brorsson Alminger

1 kommentti:

  1. Bjöd på dem här på kalaset och tror de var en succé :) Godaste salta muffinsarna jag ätit, men så är de fulla med godsaker

    VastaaPoista