keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Lax- och tomatlasagne


Ingredienser, 4 portioner


4 portionsbitar laxfilé
1 burk hela eller krossade tomater (gärna basilikakryddad)
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 schalottenlök, finhackad
1 msk tomatpuré
salt, socker, svartpeppar
8 lasagneplattor (alt 2 pkt färsk lasagne)
1 kruka romansallad (eller andra grova salladsblad)
riven parmesanost (eller annan stark hårdost) till servering:
2 msk matyoghurt eller grekisk yoghurt

Instruktioner


» Koka lasagneplattorna enligt anvisning på paketet (om du använder färsk lasagne, så vänta med att koka plattorna tills du lagt ner fisken i såsen). Medan pastan kokar:
» Skala och hacka löken fint. Lägg den i en vid kastrull tillsammans med tomater, buljongtärning och tomatpuré. Sjud såsen i några minuter tills den börjar tjockna. Smaka av med salt, svartpeppar och några korn socker.
» Dela laxen i mindre bitar och lägg ner dem i såsen. Sänk värmen och sjud fisken försiktigt i 3-4 minuter, beroende på hur du önskar fisken.
» Varva de väl avrunna lasagneplattorna med sallads-blad och lax- och tomatsås. Klicka lite matyoghurt på toppen och strö över riven ost.

Källa


Expressen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti