keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Svamp- och grönsaksfrikassé


Ingredienser, 4 portioner


2 dl röda linser
400 g rensad svamp
olja/smör, att steka i
2 stora paprikor (röd + gul)
1 zucchini
1 rödlök
2-3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
hackad persilja

Instruktioner


» Koka linserna 10 minuter i 4 dl vatten och 0,5 tsk salt. Dra av från värmen och låt stå.
» Skär under tiden svampen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar, skiva zucchinin grovt. Skala och skiva löken, riv ingefära och vitlök.
» Stek svampen i lite olja/smör, cirka 3 minuter, i en stor stekpanna. Lägg ner ingefära och vitlök och fräs under omrörning. Lägg ner paprika, zucchini, rödlök och persilja. Fräs mjuka, cirka 4 min, under omrörning .
» Vänd ner linserna med det vatten som finns kvar. Rör runt, smaka av med salt och peppar.

Källa


Expressen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti