Ingredienser, 4 portioner
600 g torsk/sej
2-3 cm ingefära
2 gula lökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mjöl
2 msk smör/margarin/olja
½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
½ gurkmeja
1 burk kokosmjölk
2 msk koriander
lime/citron
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken och riv ingefäran. Salta och peppra fisken och stek på båda sidorna i fettet till färdig. Ta åt sidan och laga såsen. Stek löken i spadet och tillsätt fett vid behov. Tillägg kryddor och låt fräsa lite till. Tillsätt kokosmjölk och örter och lägg i fisken. Låt värmas upp. Servera med ris.
Källa
Vår Kok Bok
Ersatte koriandern med persilja, men annars följde jag receptet. Riktigt gott.
VastaaPoista