Ingredienser, 4 portioner
500 g höna
2 vitlöksklyftor
smör
½ tsk salt
2 ½ dl grädde
½-1 hönsbuljontärning
½ tsk kardemumma
1 tsk soija
(1 tsk sambal oelek)
rivet skal och saft av ½ appelsin
½ dl persilja
ris/bulgur
russin
(rostad mandel)
Instruktioner
Skär hönan i bitar och stek den i smör, hackad vitlök och salt. Tillägg hönsbuljongtärningen efter en stund. Tillägg grädde, kardemumma, soja, ev. sambal oelek, appelsinsaft och -skal. Låt puttra under lock 10 minuter. Rör ner persilja. Servera med ris eller bulgur, gärna blandat med russin och rostad mandel.
Källa
Urprungliga receptet:
http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=31231
Förenklade lite receptet. Blev riktigt gott. Är inte så förtjust i kombinationen av appelsin och höna, men tror kardemumman balanserade ut det för det här lagar jag på nytt.
VastaaPoista