lauantai 24. tammikuuta 2009

Kalalasagne


Ainekset, 8 annosta


2 sipulia
2 punasipulia
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 kalaliemikuutio
¾ tl rouhittua valkopippuria
1 ½ rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 ruukku ruohosipulia
300 g ruodotonta ja nahatonta lämminsavukalaa tai tonnikalaa

Kastike:
4 dl maitoa
4 dl vettä
3 ps (à 28 g) currykastikeaineksia
2 dl juustoraastetta
1 rkl korppujauhoja
1 rkl hunajaa
10–12 lasagnelevyä

Ohjeet


Halkaise sipulit, poista kuoret ja viipaloi puolikkaat. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy pannussa, lisää sipuliviipaleet ja porkkanaraaste pannuun. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia. Sekoita murennettu kalaliemikuutio, pippuri ja vehnäjauhot sipuli-porkkanaseokseen, lisää vesi ja keitä 2 minuuttia. Lisää silputtu ruohosipuli joukkoon.
Paloittele kala. Kuumenna 6 desiä maito-vesiseoksesta kiehuvaksi. Sekoita kastikeaineet loppuun nesteeseen ja lisää seos kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Sekoita juustoraaste joukkoon.
Peitä vuoan pohja sipuliseoksella ja kalapaloilla ja kaada kastiketta päälle. Aseta lasagnelevyt vuokaan ja tee seuraava kerros samoin. Jätä currykastiketta sen verran että saat peitettyä viimeisen lasagnelevykerroksen. Valuta hunajaraidat kastikkeen päälle ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä vuoka uunista ottamisen jälkeen kannella tai foliolla ja anna lasagnen tekeytyä noin 15 minuuttia. Nauti tomaatti-basilikasalaatin kanssa.

Lähde


Me-lehti

1 kommentti:

  1. Pelkäsin, että olis tosi suolasta kun currykastike-aineksia on niin paljon, mutta ei ollut. Hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista