lauantai 24. tammikuuta 2009

Pinaatti-juustolasagne

Ainekset, 6 annosta


2 (350 g) purjoa
2 rkl öljyä
2 ps (à 150 g) pakastepinaattia
1 tl suolaa
¾ tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku minttua
Kastike:
5 dl maitoa
¾ dl vehnäjauhoja
1 rs (200 g) tuorejuustoa maun mukaan
¼ tl suolaa

Vuokaan:
9 lasagnelevyä
6–12 minimozzarellapalloa
1 dl juustoraastetta

Ohjeet


Viipaloi purjot, pane viipaleet siivilään ja huuhtaise ne juoksevalla kylmällä vedellä. Valuta öljy pannuun, lisää purjoviipaleet ja kuumenna silloin tällöin sekoitellen kunnes purjoviipaleet ovat pehmenneet. Älä ruskista. Lisää pinaattipalat sekä mausteet ja jatka kuumentamista kunnes pinaattipalat ovat sulaneet.
Mittaa kastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna poreilla pari minuuttia.
Jaa aineet kerroksittain pieniin annosastioihin tai isoon uunivuokaan, niin että päällimmäinen kerros on kastiketta. Asettele mozzarellapalloset päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Ota lasagne uunista ja peitä se kannella tai foliolla ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia.

Lähde


Me-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti