torstai 24. heinäkuuta 2008

Auringonkehräleipä


Ainekset, noin 20 viipaletta


½ l vettä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ps kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl vaaleaa siirappia
1 dl auringonkukansiemeniä
4 dl pikakaurahiutaleita
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl tomaattitölkkien öljyä

2 rkl sokeria
2 rkl vettä
2-3 rkl auringonkukansiemeniä

Ohjeet


Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja.

Sekoita liemeen suola, siirappi, jauhoseos, tomaattikuutiot, siemenet ja hiutaleet.

Lisää hiivaleipäjauhoja ensin vatkaimella sekoittaen ja jatka jauhojen lisäämistä käsin taikinaan. Lisää taikinaan öljy ja vaivaa se taikina tasaisesti. Alusta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja vaivaa se taikinaan tasaisesti. Alusta taikina sileäksi pöydällä. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kooltaan kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahtia ja vaivaa sileäksi pöydällä. Leivo kumpikin tasaiseksi pöydällä. Leivo kumpikin tasaiseksi 60 cm pituiseksi säikeeksi. Kierrä säikeet löysästi yhteen ja käännä rinkeliksi. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä hyvin.

Leikkaa rinkelin jokaisesta ulkokierteestä vinosti "säde". Voitele leivän pinta kiehautetulla sokerivedellä. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä.

Paista leipä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä liinan alla. Leikkaa leipä ja aseta voi tai levite sen keskelle tarjolle.

Ravintoarvot/annos (noin 60 g)


energiaa: 180 kcal
proteiinia 5 g
hiilihydraattia 23 g
rasvaa 7 g

1 kommentti:

  1. Petyin pahasti kun söin tätä leipää. Auringonkuivattamat tomaatit ovat mielestäni herkkua, mutta leivässä ne eivät olleet kovin erikoiset, vaan oikeastaan aika mauttomat.

    VastaaPoista