Ingredienser, 4 portioner
ca 300 g nötfärs
ca 150 g vitkål
1 msk smör eller margarin
ca 2 msk senap
1-2 msk tomatpure
1 lagerblad
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 purjolök
1 msk soja
salt
svartpeppar
persilja
Tillagning
Strimla purjolöken och vitkålen.
Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta, stek färsen och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter. Lägg i purjo och vitkål och koka 5-10 minuter.
Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över
Källa
Vår kok bok, Prisma, Birgitta Andrews och Barbro Lindgren
Oväntat gott, fast gillar oftast allt som innehåller malet kött och vitkål.
VastaaPoista