torstai 24. heinäkuuta 2008

Nikkaluktasoppa


Ingredienser, 4 portioner


ca 300 g nötfärs
ca 150 g vitkål
1 msk smör eller margarin
ca 2 msk senap
1-2 msk tomatpure
1 lagerblad
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 purjolök
1 msk soja
salt
svartpeppar
persilja

Tillagning


Strimla purjolöken och vitkålen.

Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta, stek färsen och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter. Lägg i purjo och vitkål och koka 5-10 minuter.

Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över

Källa


Vår kok bok, Prisma, Birgitta Andrews och Barbro Lindgren

1 kommentti:

  1. Oväntat gott, fast gillar oftast allt som innehåller malet kött och vitkål.

    VastaaPoista