sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Fruktbröd

Ingredienser, 2 bröd

4 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
3 dl fullkornsmjöl
2 dl rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
1 påse torkad fruktblandning
2 dl nöt-russinblandning
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
2 tsk salt

Instruktioner

Rör ihop bakpulver och mjöl. Klipp fruktblandningen i mindre bitar. Blanda i yoghurten, nötterna, frukterna och sirapen. Smöra två brödformer och strö på solrosfrön. Fyll formerna. Grädda 45 minuter i 200 grader och ytterligare 45 minuter i 175 grader. Täck med ett bakplåtspapper ifall det håller på att brännas. Stick in en grillpinne för att se ifall brödet är färdigt.

Källa

http://www.recept.nu/ernst_kirchsteiger/matbrod/mjol/ernst_underbara_enkla_julbrod/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti