tiistai 15. tammikuuta 2013

Omena-porkkanasämpylät

Ainekset, n 25 kpl

½ l porkkanamehua, kasvisten keitinlientä tai piimää
50 g tuorehiivaa
1-2 tl suolaa
2 rkl hunajaa/siirappia
2 dl porkkanaraastetta
2 dl omenaraastetta
½-1 dl tuoretta basilikaa tai rakuunaa
2 dl kauraleseitä
6 dl hiivaleipäjauhoja
5-6 dl sämpyläjauhoja
3 rkl rypsiöljyä

Ohjeet

Sekoita neste ja hiiva. Lisää kaikki paitsi jauhot ja sekoita. Lisää jauhot vähitellen. Anna turvota vähintään puoli tuntia. Pyöritä taikinasta sämpylöitä ja anna turvota hetki. Paista 10-15 minuuttia 225 asteessa.

Lähde

Myllyn Paras kokkikoulu, Fit-lehti

1 kommentti:

  1. Hyvän makuisia, tosin taisin melkein tuplata suolamäärän ja käytin nesteenä luonnonyoghurttia. Tein vain puoli satsia.

    VastaaPoista