perjantai 4. huhtikuuta 2008

Sitruuna-jogurttijäätelö

Ainekset, 6 annosta


4 dl maustamatonta jogurttia (2,5 %)
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
1 rkl sokeria
2-3 rkl ruohittuja pistaasipähkinöitä

Ohjeet


Sekoita yhteen jogurtti, sitruunankuori ja -mehu. Vatkaa hunaja ja keltuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa kuivassa ja puhtaassa kulhossa valkuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto on melko kovaa ja kiiltävää.

Yhdistä keltuaisvaahto jogurttiin. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada jäätelöseos laakeaan pakasterasiaan ja peitä se kannella tai aluminifoliolla. Pakasta jäätelöä noin 6 tuntia. Sekoita jäätelöä muutaman kerran pakastamisen aikana, niin rakenteesta tulee kuohkeampi.

Ravintoarvot


Koko ohje 755 kcal
Yksi annos 125 kcal

Lähde


Kevytkokki kevät 2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti