torstai 13. syyskuuta 2012

Kanaa cashewpähkinöiden kera

Ainekset, 4-6 annosta

450 g kanan rintafileitä
3 rkl soijakastiketta (mielellään vaaleata)
1 tl riisiviiniä
ripaus sokeria
½ tl suolaa
3 kuivattua kiinalaista sientä 20 minuuttia lämpimässä vedessä liuotettuna (tai herkkusieniä)
2 rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä
4 viipaletta tuoretta inkivääriä
1 tl valkosipulia
1 punainen paprika pilkottuna
85 g cashewpähkinöitä paahdettuna

Ohjeet

Sekoita soijakastike, riisiviini ja kuivat mausteet marinaadiksi ja pane kana marinoitumaan 20 minuuttia. Purista sienistä neste ja viipaloi. Poista tarvittaessa kovat kannat. Ota talteen liotusvesi. Kuumenna osa öljystä vokissa ja paista inkivääri tuoksuvaksi. Lisää kana ja paista sitä kunnes se on hieman ruskittunut. Ota kana pois vokista ja kuumenna loput öljystä puhtaassa vokissa. Paista sienet ja paprika. Lisää 2 rkl sieninestettä (tai vettä) ja kypennä hetki. Pane takaisin kana vokkiin, lisää pähkinät ja paista kunnes kana on kypsää.

Lähde

Ruokasuosikit Kiina
...

1 kommentti:

  1. Yksinkertaistin reseptipä aika paljon. Riisiviiniä en saanut kaupasta, joten sen jätin pois ja korvasin kiinalaiset sienet herkkusienillä. En ehtinyt marinoida kanaa, mutta hyvää oli silti. Pähkinät jätin paahtamatta, koska mielestäni ovat silti yhtä hyvät. Näin sain nopeammin pöytään annoksen joka oli varmasti riittävän lähellä reseptiä mutta valmis hetkessä.

    VastaaPoista