maanantai 17. syyskuuta 2012

Spagettia ja katkarapuja

Ainekset, 4 annosta

spagettia
oliiviöljyä
3 dl kanalientä
1 tl sitruunamehua
1 pieni kukkakaali pilkottuna
2 porkkanaa ohueksi viipaloituna
(125 g sokeriherneitä)
voita
1 viipaloitu sipuli
225 g kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituna
1 pilkottu valkosipulinkynsi
350 g kuorittuja pakastekatkarapuja sulatettuna
suolaa ja pippuria
2 rkl persiljaa pilkottuna
vastaraastettua parmesanjuustoa
½ tl paprikamaustetta

Ohjeet

Keitä pasta. Sekoita pastaan öljyä ja pidä lämpimänä. Kiehauta kanaliemi ja sitruunamehu ja lisää porkkana ja kukkakaali. Keitä 3-4 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet. Ota pois kattilasta ja pane sivuun. (Lisää sokeriherneet pannuun ja kypsennä 1-2 minuuttia. Pane sivuun muiden kasvisten kanssa.) Säilytä liemi. Sulata voi paistinpannussa ja paista siinä sipuli ja kesäkurpitsat noin 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja katkaravut ja kypsennä vielä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon muut kasvikset ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastikse pastan päälle ja lisää tarvittaessa lientä. Sekoita joukkoon persilja. Ripottele pinnalle parmesani ja paprika.

Lähde

Ruokasuosikit Pasta

1 kommentti: