tiistai 11. syyskuuta 2012

Kycklingsoppgryta med linser

Ingredienser, 4 portioner

1 kg kycklingben eller mindre mängd hönsfiléer
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
6 dl hönsbuljong ( tärning + vatten)
1½ röda linser
2-3 msk koriander, hackad

 

Instruktioner

Bryn hönan i olja en stekgryta tills den fått fin färg. Krydda hönan (allt utom koriandern) och häll på buljongen. Låt koka under lock 15 minuter. Rör i linserna och låt koka ytterligare 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomkokt. Blanda i koriander. Servera med indiskt bröd och en klick matyoghurt.

Källa

Rutiga kokboken

1 kommentti:

  1. Gott som soppa, men ännu godare som sås till basmatiris. Dög även bra åt barnen, då hönan var mjuk och god.

    VastaaPoista