lauantai 8. syyskuuta 2012

Skaldjurspanna med apelsin

Ingredienser, 4 portioner

1 apelsin
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2½ dl mellangrädde
1 msk vetemjöl
½ hönsbuljongtärning
1 msk limesaft
½ msk honung
1 msk ingefära
(½ tsk sambal oelek)
(8 pilgrimsmusslor)
300 g räkor eller kräftstjärtar

Instruktioner

Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ansa och strimla purjolök. Skala och hacka vitlöken. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, limesaft, honung, ingefära och sambal oelek i en gryta. Koka upp under vispning oxh låt koka ca 3 minuter. Stek musslorna 2 minuter per sida i smör i en stekpanna. Lägg ner dem i såsen. Frås purjolök, vitlök och skaldjuren hastigt i smör i stekpannan. Rör ner det i såsen tillsammans med apelsin. Servera med ris.

Källa

Rutiga kokboken

1 kommentti:

  1. Mums. Glömde vitlöken och lämnade bort musslorna och sambal oeleken, men gott ändå. Supergräddigt dock. Kunde prova laga det med något lättare som matlagningsyoghurt

    VastaaPoista