Ainekset, 4 annosta
500 g perunaa1 kananmuna
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl sokeria
Pinaattikastike:
2 rkl pullomargariinia
3 rkl täysjyvävehnäjauhoja
4 dl kevytmaitoa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
500 g pinaattia (pakaste)
Tarjoiluun:
Parmesanjuustoa
Ohjeet
Keitä perunat. Kuori ne kuumina ja hienonna tehosekoittimessa. Anna jähtyä. Sekoita muut ainekset joukkoon taikinaksi. Muotoile taikinasta neljä peukalonpaksuista tankoa ja leikkaan niistä paloja. Muotoile sormilla soikoiksi ja litistä haarukalla.Keitä gnocchit suolatussa vedessä muutama minuutti kunnes palat nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille.
Mittaa margariini ja jauhot paistinpannuun. Sekoita kuumentaen. Lisää noin puolet maidosta ja anna seoksen sakeutua. Lisää loput maidosta ja pinaatti. Mausta.
Tarjoile parmesanraasteen kera.
Godare än det ser ut. Skulle dock vara ännu godare med nån annan sås, då jag inte är speciellt förtjust i spenat. Min man gillade dock såsen. Gnocchina blir bättre om man använder hälften vanligt mjöl och hälften fullkorn, annars blir degen inte fast. Nästa gång blir det nog gnocchi och ostsås, för det är godast
VastaaPoista