keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Svamprisotto

Ingredienser 

Lök
Vitlök
Svampar (torkade trattkantareller)
olivolja
4 dl basmatiris/risottoris
ca 1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
vitpeppar
(persilja)

Instruktioner

Ifall du använder färsk svamp, stek den före och sätt och sidan. Ifall du använder torkade svampar, sätt dem och svälla i kokande batten med buljontärningarna. Stek löken, vitlöken och riset i olja. Spara inte på oljan. Stek allt tills löken är genomskinlig. Tillsätt hälften av vattnet och buljontärningarna. Tillsätt även svampen ifall den varit torkad. Låt allting koka och tillsätt mera av vattnet vid behov. Riset skall hållas blött, så att det kokar, men för mycket vatten gör risotton för lös. Tillsätt de stekta, färska svamparna då riset fått koka en tid. Krydda med vitpeppar och för syns skull eventuellt med persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti