lauantai 6. lokakuuta 2012

Intialaista kanaa pähkinäkastikeessa

Ainekset, 4-5 annosta


700 g maustamattomia broilerin rintafileitä  

Marinadi
¾ dl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä
1 tl chilipippuria
½ rkl kurkumaa
½ tl suolaa
200 g crème fraîchea  

Pähkinäkastike
2 punasipulia
2 rkl rasvaa
3 rkl hunajaa
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl vettä
n. 4 dl vettä
marinadi

Pannulle
2 rkl rasvaa
n. 1 dl omenatäysmehua

Ohjeet

Kuori inkivääri ja pilko veitsellä erittäin hienoksi. Laita kulhoon inkivääri, hienonnetut valkosipulin kynnet sekä mausteet ja sekoita. Leikkaa fileet pituussuuntaan kahtia. Lisää fileet kulhoon ja hiero niihin mausteseosta. Lisää crème fraîche ja sekoita. Peitä ja anna maustua huoneenlämmössä n. 1 tunti. 
 
Leikkaa punasipulit ensin 4 osaan ja sitten viipaleiksi. Laita paistokasariin tai kattilaan Oivariinia ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hunaja, suola ja sitruunamehu. 
 
Hienonna pähkinät ja 1 dl vettä monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella korkeassa kulhossa tahnaksi. Lisää tahna ja n. 4 dl vettä kasariin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 10 min. Kastike saa olla sakeaa, mutta lisää halutessasi tilkka vettä. 
 
Kaavi rintafileistä marinadi ja lisää se kastikkeeseen. Ruskista rintafileet paistinpannulla Oivariini rasvassa molemmin puolin. Lisää pannulle vähitellen omenamehua. Anna fileiden kypsyä ensin ilman kantta, kääntele fileitä ja peitä lopuksi kannella. Anna kiehua hiljalleen n.10 min. 
 
Kaada kastike laakeahkoon tarjoilukulhoon. Asettele päälle broilerifileet. Tarjoa esim. Kookosriisin kanssa. 
 

Lähde

Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti