Ainekset
1 dl appelsiinimehua1 dl sokeria
1 meloni (n. 1kg)
½ dl silputtua basilikaa
2 rkl sitruunamehua
1 kananmunanvalkuainen
Ohjeet
Mittaa kattilaan appelsiinimehu ja sokeri. Keitä n. 5 minuuttia välillä sekoittaen kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Halkaise meloni ja koverra hedelmäliha tehosekoittimeen. Soseuta meloni appelsiini-sokeriliemen ja basilikan kanssa. Mausta sitruunamehulla. Pakasta laakeassa astiassa 2 tuntia.Vatkaa kananmunanvalkuiainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita sorbetin rakenne rikki ja lisää valkuaisivaahto. Jatka pakastamista vielä 3-4 tuntia. Tämän aikana voi tarvittaessa sekoittaa sorbettia pari kertaa haarukalla kuohkeamman rakenteen vuoksi.
Blev riktigt bra som glasspinnar även om jag inte rörde om efter att jag tillaggt ägget. Mera kanske vuxensmak, men tösen gillade det.
VastaaPoista