perjantai 5. lokakuuta 2012

Meloni-basilikasorbetti

Ainekset

1 dl appelsiinimehua
1 dl sokeria
1 meloni (n. 1kg)
½ dl silputtua basilikaa
2 rkl sitruunamehua
1 kananmunanvalkuainen




Ohjeet

Mittaa kattilaan appelsiinimehu ja sokeri. Keitä n. 5 minuuttia välillä sekoittaen kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Halkaise meloni ja koverra hedelmäliha tehosekoittimeen. Soseuta meloni appelsiini-sokeriliemen ja basilikan kanssa. Mausta sitruunamehulla. Pakasta laakeassa astiassa 2 tuntia.

Vatkaa kananmunanvalkuiainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita sorbetin rakenne rikki ja lisää valkuaisivaahto. Jatka pakastamista vielä 3-4 tuntia. Tämän aikana voi tarvittaessa sekoittaa sorbettia pari kertaa haarukalla kuohkeamman rakenteen vuoksi.


Lähde

KevytKokki

1 kommentti:

  1. Blev riktigt bra som glasspinnar även om jag inte rörde om efter att jag tillaggt ägget. Mera kanske vuxensmak, men tösen gillade det.

    VastaaPoista