maanantai 22. lokakuuta 2012

Mummolan kaalikääryleet

Ainekset

1 iso keräkaali/valkokaali
vettä
1 rkl suolaa
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 dl ohrasuurimoita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 kananmuna
1 rkl soijakastiketta
suolaa ja mustapippuria
2 tl meiramia
Valeluliemi:
3 rkl siirappia
3 rkl kermaa
1 dl keitinlientä


Ohjeet

1. Koverra kaalin kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä n. 15 minuuttiaa. Irrota lehdet sitä mukaa kuin ne kypsyvät.
2. Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit veitsellä. Hienonna osa pienemmistä sisälehdistä täytteeseen. Keitä ohrasuurimot kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja valuta.
3. Valmista täyte. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.
4. Levitä työlaudalle kaalinlehdet ja pane kullekin pari ruokalusikallista täytettä. Kääri lehdet paketiksi.
5. Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieriviereen saumakohta alaspäin. Valuta valuliemi päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Lähde

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti