maanantai 29. lokakuuta 2012

Riisiä, parsakaalia ja katkarapuja

Ainekset, 4 annosta

1 cm pala tuoretta inkivääriä
400 g raakoja katkarapuja kuorineen,
500 g parsakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl öljyä
4 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustapippuria
1 pieni kanelitanko
2 kuivattua chiliä
350 g basmatiriisiä
2½ tl currya
¾ l kasvilientä
2 rkl voisulaa
suolaa

Ohjeet

1) Kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli ja inkivääri öljyssä minuutin ajan. Lisää joukkoon neilikat, pippuri, kaneli ja chili ja paista minuutin ajan. Lisää riisi ja curry ja paista pari minuuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi ja kypsennä riisi.
2) Kuori katkaravut ja ja pilko parsakaali.
3) Kuumenna wokpannussa voisula ja paista katkarapuja rasvassa erä kerrallaan kunnes ne ovat ruusunpunaisia. Nosta pannusta. Paista parsakaalia noin 5 minuuttia (jos haluat voit paistaa kukintoja vähän vähemmän aikaa).
4) Sekoita katkaravut ja parsakaali riisin joukkoon ja kypsennä vielä hetki.

Lähde

Alkupeinen resepti: WOK Nopeaa ja kevyttä, Ilies; Kittler; Ruchitzka; Schmedes; Szwillus, WSOY

1 kommentti:

  1. Yksinkertaistin reseptiä jonkun verran. Käytin mausteita tuorean inkiväärin sijaan. Lisäksi käytin pakastettuja katkarapuja. Parsakaalin laitoin mukaan keittymään riisin kanssa, joten en paistanut mitään erikseen. Hyvän makuista oli ja helpompi tarjota lapsille kun kasvikset olivat pehmeämpiä.

    VastaaPoista