Ainekset, 4 annosta
1 cm pala tuoretta inkivääriä400 g raakoja katkarapuja kuorineen,
500 g parsakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl öljyä
4 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustapippuria
1 pieni kanelitanko
2 kuivattua chiliä
350 g basmatiriisiä
2½ tl currya
¾ l kasvilientä
2 rkl voisulaa
suolaa
Ohjeet
1) Kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli ja inkivääri öljyssä minuutin ajan. Lisää joukkoon neilikat, pippuri, kaneli ja chili ja paista minuutin ajan. Lisää riisi ja curry ja paista pari minuuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi ja kypsennä riisi.2) Kuori katkaravut ja ja pilko parsakaali.
3) Kuumenna wokpannussa voisula ja paista katkarapuja rasvassa erä kerrallaan kunnes ne ovat ruusunpunaisia. Nosta pannusta. Paista parsakaalia noin 5 minuuttia (jos haluat voit paistaa kukintoja vähän vähemmän aikaa).
4) Sekoita katkaravut ja parsakaali riisin joukkoon ja kypsennä vielä hetki.
Yksinkertaistin reseptiä jonkun verran. Käytin mausteita tuorean inkiväärin sijaan. Lisäksi käytin pakastettuja katkarapuja. Parsakaalin laitoin mukaan keittymään riisin kanssa, joten en paistanut mitään erikseen. Hyvän makuista oli ja helpompi tarjota lapsille kun kasvikset olivat pehmeämpiä.
VastaaPoista