Ingredienser, 30 st
150 g margarin eller smör2 dl sötmandel
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
1 dl vetemjöl
2 äggvitor
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk snabbkaffe
1½ msk vatten
Instruktioner
Bryn matfettet tills det blir gulbrunt. Låt det svalna. Mal mandeln. Blanda florsocker, vaniljsocker, mandel och 3 äggvitor. Rör kraftigt om några minuter. Tillsätt matfett och mjöl. Vispa och vänd till sist ner de två äggvitorna. Fyll smeten i väl smorda och bröade bakelseformer (eller muffinsformer). Grädda i mitten av ugnen 175 °C 12-15 min.Stjälp upp kakorna när de svalnat något. Blanda glasyren och rör tills den är blank och jämn. Bred över kakorna.
Var inte säker på om receptet menade kaffepulver eller kaffe i glasyren. Själv använde jag kaffe och glayren blev lite väl lös, men god. Kaffepulver hade varit för stark, så lite mera florsocker kunde vara bra.
VastaaPoista