Ingredienser, 30-35 bitar
150 g margarin eller smör2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Glasyr:
75 g margarin eller smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3½dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Instruktioner
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.Grädda kakan i nedre delen av ugnen 175°C ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Prövade göra snoddas-muffinsar och det blev ännu bättre. Orsaken var troligtvis det att jag lagade dubbelsats glasyr.
VastaaPoista