Ainekset, 4 annosta
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1,5 rkl oliiviöljyä
6 dl vettä
0,3 kpl Knorr Kasvisliemikuutiota
1 kpl purjosipulia
150 g HK Palvikinkkua
1 rkl oliiviöljyä
140 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
150 g parmesaanijuustoa
0,3 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 dl persiljaa
Ohjeet
Kuullota riisit oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja
kasvisliemivalmiste. Anna kiehua 15-20 minuuttia tai kunnes riisit ovat
kypsiä. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Paloittele palvikinkku kuutioiksi. Kuullota purjo ja kinkkukuutiot
öljyssä paistinpannulla. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit paloiksi.
Sekoita riisin joukkoon purjosuikaleet, palvikinkku, tomaatit ja
raastettu parmesaanijuusto. Idea! Halutessasi voi korvata osan
palvikinkusta italialaisella voimakkaan makuisella makkaralla esim.
chorizolla. Mausta risotto pippurilla, suolalla ja hienonnetulla
persiljalla.
Lähde
Bertolli Classico oliiviöljy mainos muistaakseni
Ersatte fonden med en grönsaksbuljong och lämnade bort saltet. För mig var det passligt, men för barnen kanske lite onödigt salt. Använde basmatiris och det blev lika bra, men anpassade koktiden för det.
VastaaPoista