keskiviikko 15. elokuuta 2012

Risotto italialaisittain

Ainekset, 4 annosta

3 dl pitkäjyväistä riisiä
1,5 rkl oliiviöljyä
6 dl vettä
0,3 kpl Knorr Kasvisliemikuutiota
1 kpl purjosipulia
150 g HK Palvikinkkua
1 rkl oliiviöljyä
140 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
150 g parmesaanijuustoa
0,3 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 dl persiljaa

Ohjeet

Kuullota riisit oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemivalmiste. Anna kiehua 15-20 minuuttia tai kunnes riisit ovat kypsiä. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Paloittele palvikinkku kuutioiksi. Kuullota purjo ja kinkkukuutiot öljyssä paistinpannulla. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit paloiksi. Sekoita riisin joukkoon purjosuikaleet, palvikinkku, tomaatit ja raastettu parmesaanijuusto. Idea! Halutessasi voi korvata osan palvikinkusta italialaisella voimakkaan makuisella makkaralla esim. chorizolla. Mausta risotto pippurilla, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.

Lähde

Bertolli Classico oliiviöljy mainos muistaakseni

1 kommentti:

  1. Ersatte fonden med en grönsaksbuljong och lämnade bort saltet. För mig var det passligt, men för barnen kanske lite onödigt salt. Använde basmatiris och det blev lika bra, men anpassade koktiden för det.

    VastaaPoista