maanantai 2. helmikuuta 2009

Appelsiinitryffelit

Ainekset, 25-30 kpl


100 g kookosrasvaa
50 g taloussuklaata
1 kananmuna
1 ½ dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl appelsiinin mehua
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
½ dl kermaa

Pinnalle:
kaakaojauhetta

Valmistusohje


Sulata kookosrasva ja lisää suklaapalat lämpimään rasvaan sulamaan. Jäähdytä. Vatkaa kananmuna ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe, kookosrasva-suklaaseos, appelsiinin mehu ja -kuoriraaste sekä kerma joukkoon koko ajan vatkaten. Pane seos jääkaappiin jähmettymään 30–60 minuutiksi ja jatka vatkaamista, kunnes tryffeliseos on kuohkeaa. Leivinpaperoi tarjotin tai suuri lautanen ja siivilöi kerros kaakaojauhetta leivinpaperin päälle. Tee tryffeliseoksesta kahden kahvilusikan avulla kokkareita, nosta ne leivinpaperille ja siivilöi kerros kaakaojauhetta päälle. Säilytä jääkaapissa. Asettele lahjatryffelit pienelle lasilautaselle, kiedo lautanen sellofaaniin ja sido silkkinauhalla. Tai tarjoa tryffelit kahvin tai punaviinin kanssa.

Lähde


Me-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti