maanantai 2. helmikuuta 2009

Lihapyörykät ja thai-majoneesi

Ainekset, 4 annosta



½ kg nauta-sika tai broilerin jauhelihaa
1 sipuli kuutioituna
½ dl persiljaa silputtuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 kananmuna
Tarjoiluun:
1 dl silputtua persiljaa
keitettyä riisiä

Thai-majoneesi:
1 dl rasvatonta majoneesia
1 limetin mehu ja kuori
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 pieni chilipaprika suikaloituna
1 tl makeaa chilikastiketta
1 dl tuoretta persiljaa tai korianteria silputtuna

Valmistusohje


Tee ensin majoneesi maustumaan. Jätä hiukan yrttiä ja limetinkuorta koristeeksi. Sekoita muut majoneesin raaka-aineet keskenään, koristele ja nosta kylmään.
Sekoita keskenään lihapyöryköiden raaka-aineet. Kastele kädet kylmässä vedessä ja pyörittele seoksesta kostein käsin lihapyöryköitä.
Paista lihapyörykät pinnoitetulla paistinpannulla vähässä rasvassa. Mausta kypsät lihapyörykät pyörittelemällä niiden pintaan persiljaa. Tarjoa mausteisen majoneesin ja riisin kera.

Lähde


Me-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti