maanantai 2. helmikuuta 2009

Pähkinäkinuskit


Ainekset, 40 kpl


2 ½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl pähkinärouhetta
25 g voita

Valmistusohje


Kaada sokeri laakeaan, paksupohjaiseen kattilaan ja ruskista se kauniin vaaleanruskeaksi. Lisää kerma kertakaatona joukkoon ja anna kinuskin kuohahtaa kunnolla. Jatka keittämistä kunnes kinuski sakenee ja se poreilee isohkoina kuplina. Kinuskimassan lämpötilan tulisi olla 120 astetta, että se kovettuu kunnolla. Sekoita pähkinärouhe ja voi joukkoon ja annostele kinuski metallisiin konvehtivuokiin tai kaada massa suorakaiteen malliseen astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa isossa astiassa kiinteäksi jähmettynyt kinuski haluamasi mallisiksi paloiksi.

Lähde


Me-lehti

1 kommentti:

  1. Kinuskin saaminen pikkumuotteihin oli aikamoinen työ, mutta oli sen arvoista :) Jätin reseptistä pois pähkinän.

    VastaaPoista