maanantai 2. helmikuuta 2009

Kaneliset vaahtokarkit


Ainekset, 25-50 kpl



8 liivatelehteä
1 ¾ dl sokeria
¼ dl vaaleaa siirappia
¾ dl vettä
2 kananmunan valkuaista
1 tl jauhettua kanelia

Pinnalle:
jauhettua kanelia

Valmistusohje


Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Mittaa sokeri, siirappi ja vesi kattilaan ja keitä kunnes seos sakenee ja sen lämpötila nousee noin 130:een asteeseen. Mittaa lämpötila korkeaa lämpötilaa sietävällä mittarilla tai testaa pudottamalla pisara seosta kylmään veteen. Jos pisara jähmettyy, seos on sopivaa. Sulata valutetut liivatelehdet mikrossa. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhettu kaneli, sokeriliemi ja liivate nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kaada kuohkeaksi vatkattu seos suorakaiteen muotoiseen astiaan, tasoita pinta aaltoilevaksi ja ripottele jauhettua kanelia päälle. Pane jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Paloittele ja irrota vaahtokarkkipalat lastalla vuoasta. Pakkaa tai laita tarjoiluastiaan. Säilytä jääkaapissa.

Lähde


Me-lehti

1 kommentti:

  1. Olipa outuoja karkkeja. Maistui kanelipullalta, mutta tunti suussa kuminallekarkeilta. Liivatettahan niisä oli. Kesti yllättävän kauan jähmettyä, eikä ne tuolloin jähmettyneet niin koviksi kuin odotin. Vaahtokarkeiksi näitä ei voi kutsua.

    VastaaPoista