Ainekset, 2 annosta
500 g perunoita
1 iso purjo
1 rkl öljyä
7 dl kasvislientä
hiukan suolaa tarvittaessa
mustapippuria
1 dl maustettua ruoanlaittofraichea tai ruokakermaa
persiljaa
Valmistusohjeet
Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi. Keitä 20–30 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää fraiche tai ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Lähde
Yhteishyvä
Aika tylsän makuinen keitto. Maa-artisokkakeitto ja porkkanakeitto on enemmän minun makuhermoille sopiva. Tässä ei ollut riittävästi makua. Syömäkelpoista kuitenkin ja erittäin halpaa.
VastaaPoistaKäytin kerman sijaan ruokajogurttia ja toimi yhtä hyvin.
VastaaPoista