maanantai 2. helmikuuta 2009

Peruna-purjokeitto


Ainekset, 2 annosta


500 g perunoita
1 iso purjo
1 rkl öljyä
7 dl kasvislientä
hiukan suolaa tarvittaessa
mustapippuria
1 dl maustettua ruoanlaittofraichea tai ruokakermaa
persiljaa

Valmistusohjeet


Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi. Keitä 20–30 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää fraiche tai ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Lähde


Yhteishyvä

2 kommenttia:

  1. Aika tylsän makuinen keitto. Maa-artisokkakeitto ja porkkanakeitto on enemmän minun makuhermoille sopiva. Tässä ei ollut riittävästi makua. Syömäkelpoista kuitenkin ja erittäin halpaa.

    VastaaPoista
  2. Käytin kerman sijaan ruokajogurttia ja toimi yhtä hyvin.

    VastaaPoista