maanantai 2. helmikuuta 2009

Pätkiskakku


Ainekset


4 dl erikoisvehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6 patukkaa Pätkistä
3 munaa

Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja

Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia

Valmistuohje


Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Lähde


Myllyn paras

1 kommentti:

  1. Kuvittelin pätkiskakun enemmän mud cakein kaltaiseksi, mutta kuivakakku kuorrutuksellahan se oli. Hyvää kuitenkin, mutta kaipaisin ehkä jotain, esim. jätskiä, seuraksi.

    VastaaPoista