perjantai 13. helmikuuta 2009

Saaristolaisleipä

Ainekset, 2 leipää


1,0 l piimää
50-100 g hiivaa
3,0 dl siirappia
3,0 dl vehnänleseitä
3,0 dl maltaita
3,0 dl ruisjauhoja
1,0 rkl suolaa
noin 1 l karkeita vehnäjauhoja

Ohjeet


Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen esimerkiksi
puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata, ja se jää melko löysäksi. Jaa taikina kahteen
voideltuun pitkänomaiseen leipävuokaan.
Anna leipien kohota noin 2 tuntia.
Paista leipiä 2 1/2-3 tuntia ensin 170 asteessa ja sitten, kun leivät ovat kohonneet
ja pinta alkaa tummua, alenna lämpötila 160 asteeseen. Peitä leivät samalla kevyesti
foliolla.

1 kommentti:

  1. Ensimmäinen yritys epäonnistui. Ilmeisesti ei turvonnut riittävästi. Pitää varmaan turvottaa puoli päivää ja kahdessa eri vaiheessa, kulhossa ja vuoissa.

    VastaaPoista