maanantai 9. heinäkuuta 2012

Brita-kakku

Ainekset

125 voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuiaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
5 dl mansikoita

Täyte 2:
5 dl raparperipaloja
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset seokseen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.

Piirrä uunipellin kokoiselle leivinpaperille kaksi ympyrää, joiden halkaisija on 19cm. Jaa taikina tasaisesti levyiksi, jotka ovat hieman ympyröitä pienemmät. Kypsennä pohjia 180 asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Tee marenki. Levitä markenki esipaistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia 180 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat.

Tee täyte. Sekoita sokerit kermaan ja vatkaa se vaahdoksi. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahtoa ja pilko sen päälle mansikoita. Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele sekin kermavaahdolla ja mansikoilla.

Lähde

Kotivinkki? / Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti