sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Spagetti ja lihapyörykät

Ainekset, 2 annosta

Tomaattikastike:
2 rkl oliviöljyä
1 punasipulia pilkottuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
400 g tomaattimurskaa tölkistä
8 basilikanlehteä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria

Lihapyörykät:
2 paksua vaaleaa leipäviipaletta tai korppujauhoja
450 g naudanjauhelihaa
1 valkosipulinkynsi silputtuna
2 munaa
½ tl suolaa
1 rkl persiljaa
1 rkl basilikaa

350 g kuivaspagettia
vastaraastettua parmesaanijuustoa tarjoiluun

Ohjeet

Liutoa leipä tai korppujauhot vedessä (sen verran että peittyvät). Liota 5 minuttia ja valuta ja purista sitten neste pois. Kuumenna öljy kattilassa, lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota keskilämmöllä ajoittain hämmentäen 5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit ja niiden mehu, basilikan lehdet, tomaattipyree ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja hauduta välillä hämmentäen 20 minuutia, kunnes seos on sakeaa ja mehukasta.

Sekoita pyöryköiden ainekset. Pyörittele niistä pieniä pyöryköitä ja lisää kastikkeeseen. Peitä kannella ja kypsennä keskilämmöllä 30 minuuttia. Tarjoile speagetin ja juustoraasteen kera.

Lähde

Ruokasuosikit Pasta

1 kommentti:

  1. Barnen tyckte bra om den mjuka konsistensen. Tänker dock dubbla på mändgen såsingredienser nästa gång.

    VastaaPoista