Ainekset, 2 annosta
Tomaattikastike:2 rkl oliviöljyä
1 punasipulia pilkottuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
400 g tomaattimurskaa tölkistä
8 basilikanlehteä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria
Lihapyörykät:
2 paksua vaaleaa leipäviipaletta tai korppujauhoja
450 g naudanjauhelihaa
1 valkosipulinkynsi silputtuna
2 munaa
½ tl suolaa
1 rkl persiljaa
1 rkl basilikaa
350 g kuivaspagettia
vastaraastettua parmesaanijuustoa tarjoiluun
Ohjeet
Liutoa leipä tai korppujauhot vedessä (sen verran että peittyvät). Liota 5 minuttia ja valuta ja purista sitten neste pois. Kuumenna öljy kattilassa, lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota keskilämmöllä ajoittain hämmentäen 5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit ja niiden mehu, basilikan lehdet, tomaattipyree ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja hauduta välillä hämmentäen 20 minuutia, kunnes seos on sakeaa ja mehukasta.Sekoita pyöryköiden ainekset. Pyörittele niistä pieniä pyöryköitä ja lisää kastikkeeseen. Peitä kannella ja kypsennä keskilämmöllä 30 minuuttia. Tarjoile speagetin ja juustoraasteen kera.
Barnen tyckte bra om den mjuka konsistensen. Tänker dock dubbla på mändgen såsingredienser nästa gång.
VastaaPoista