maanantai 2. heinäkuuta 2012

Vit kladdkaka med hallonsås

Ingredienser

 

Kaksmet:
150 g smör
200 g vit choklad
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Glasyr:
2 dl crème fraîche
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Hallonsås:
2 dl hallon
2 msk florsocker

 

Instruktioner

Hacka den vita chokladen. Smält smöret. Och se förresten till att använda riktigt smör, det blir så stor skillnad! Rör ner chokladen i det smälta smöret och rör om tills chokladen har smält. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner chokladblandningen. Tillsätt till sist äggen och rör om till en slät smet. Häll smeten i en rund form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Gör under tiden glasyren. Blanda crème fraîche med florsocker och vaniljsocker och låt stå kallt. 
Låt kakan svalna. Den kan med fördel göras dagen innan servering, den blir bara godare om den får stå till sig lite. Bred på glasyren och strö över blåbären vid servering.
Värm hallonen och rör ner florsockret, låt puttra i några minuter. Sila gärna hallonsåsen för att få bort kärnorna. Låt den svalna lite och häll sedan lite sås på varje assiett. 

 

Källa

 Mat med Suss

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti