Ingredienser
Kaksmet:
150 g smör
200 g vit choklad
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g vit choklad
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Glasyr:
2 dl crème fraîche
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Hallonsås:
2 dl hallon
2 msk florsocker
2 msk florsocker
Instruktioner
Hacka den vita chokladen. Smält smöret. Och se förresten till att
använda riktigt smör, det blir så stor skillnad! Rör ner chokladen i det
smälta smöret och rör om tills chokladen har smält. Blanda de torra
ingredienserna i en skål och rör ner chokladblandningen. Tillsätt till
sist äggen och rör om till en slät smet. Häll smeten i en rund form med
avtagbar kant. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Gör under tiden
glasyren. Blanda crème fraîche med florsocker och vaniljsocker och låt
stå kallt.
Låt kakan svalna. Den kan med fördel göras dagen innan servering, den
blir bara godare om den får stå till sig lite. Bred på glasyren och strö
över blåbären vid servering.
Värm hallonen och rör ner florsockret,
låt puttra i några minuter. Sila gärna hallonsåsen för att få bort
kärnorna. Låt den svalna lite och häll sedan lite sås på varje assiett.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti