Ainekset
1rkl (8g) agar-agaria5dl vettä
1dl sokeria
1dl mustaherukkamehutiivistettä
(sokeroitua) Pinnalle:
n.2dl siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Mittaa agar-agar, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoittaen n. 30-40min, kunnes seoksesta tulee hieman venyvää.Ota kattila lideltä ja lisää mehutiiviste. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun astiaan n. 1-2cm:n kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai yön yli.
Nosta marmeladi vuoasta kelmun avulla. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja pyörittele palat sokerissa. Anna palojen kuivahtaa väljästi huoneenlämmössä ja paketoi. Sokeri kostuu, jos paloja säilyttää pitkään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti