Ingredienser, ca 30 st
Pikkuleipätaikina:125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
½ dl valkuaista
2 ½ dl tomusokeria
6 tippaa sitruunamehua
Instruktioner
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ainakin tunnin verran. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla kuvioita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täytettä keksin päälle noin keksinpaksuinen kerros. Laita päälle toinen pikkuleipä ja purista varovasti yhteen.
Tee kuorrutus seuraavasti:
Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista hetken aikaa. Värjää halutessasi pasta-, tomu- tai apteekin jauheväreillä.
Pursota ensin kuorrutuksen ääriviivat ja täytä sitten keskiosa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti