maanantai 9. heinäkuuta 2012

Mustikkakukkoset

Ainekset, 7 annosta

200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
rasvaa vuokien voiteluun
8 dl mustikoita
¾ dl hillosokeria

Instruktioner

1. Ota rasva huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista ja paloittele se. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.
2. Sekoita ruisjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina 8 osaan. Voitele vuoat ja vuoraa ne taikinalla. Jätä osa taikinasta kansiksi.
4. Sekoita mustikat ja hillosokeri ja jaa seos vuokiin. Asettele taikina-levyt kansiksi. Painele taikinakannet kiinni haarukalla ja pistele taikinaan reikiä.
5. Paista mustikkakukkosia 225-
asteisen uunin keskitasolla noin
15 minuuttia.
6. Tarjoile kukkoset vielä vähän lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Lähde

Kotivinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti