Ainekset, 7 annosta
200 g margariinia tai voita1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
rasvaa vuokien voiteluun
8 dl mustikoita
¾ dl hillosokeria
Instruktioner
1. Ota rasva huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista ja paloittele se. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.2. Sekoita ruisjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina 8 osaan. Voitele vuoat ja vuoraa ne taikinalla. Jätä osa taikinasta kansiksi.
4. Sekoita mustikat ja hillosokeri ja jaa seos vuokiin. Asettele taikina-levyt kansiksi. Painele taikinakannet kiinni haarukalla ja pistele taikinaan reikiä.
5. Paista mustikkakukkosia 225-
asteisen uunin keskitasolla noin
15 minuuttia.
6. Tarjoile kukkoset vielä vähän lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti