sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Karjalanpiirakat

Ainekset

Ruistaikina:
3 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja

Täyte:
riisipuuroa
voita
2 dl maitoa

Instruktioner

Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä pötkö ja leikkaa siitä viipaleita. Kauli kustakin viipaleesta noin puolen sentin paksuinen levy. Kauli niistä pyörylöitä ja täytä puurolla. Levitä puuroa säästeliäästi. Käännä reunat ja nipistä ne rypyiksi. Paista uunin keskitasolla 300 asteessa, kunnes puurossa ja piirakoiden pohjissa on ruskeita pilkkuja. Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Anna piirakoiden jäähtyä hieman ja kasta ne voi-maitoseoksessa.

Källa

Talo & Koti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti