Ainekset
Ruistaikina:
3 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja
Täyte:
riisipuuroa
voita
2 dl maitoa
Instruktioner
Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä pötkö ja leikkaa siitä viipaleita. Kauli kustakin viipaleesta noin puolen sentin paksuinen levy. Kauli niistä pyörylöitä ja täytä puurolla. Levitä puuroa säästeliäästi. Käännä reunat ja nipistä ne rypyiksi. Paista uunin keskitasolla 300 asteessa, kunnes puurossa ja piirakoiden pohjissa on ruskeita pilkkuja. Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Anna piirakoiden jäähtyä hieman ja kasta ne voi-maitoseoksessa.
Källa
Talo & Koti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti