sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Fiskwok med ingefära

Ingredienser för 4 port


600 g färsk vit fiskfilé, t ex sej
1/2 tsk salt
1 rödlök
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör-&rapsolja
2-3 tsk riven färsk ingefära
2 dl lätt crème fraiche
1/2-1 tsk soja

Instruktioner


Skär fisken i strimlor och krydda med salt. Skala och grovhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs fisk, vitlök och paprika i omgångar i smör-&rapsolja i en het wok eller stor stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 1 min. Servera med kokt ris, rädisor och bröd.

Källa


» Arla Foods

2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt tätä muutaman kerran. Aina yhtä hyvää :) vaikka en yleensä tykkääkään ainesosista.

    VastaaPoista
  2. Godaste formen av sej jag ätit. Lagade det den här gången med röd paprika och tillade bilden. Blev lika gott.

    VastaaPoista