perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kasviksilla terästetty lasagne

Ainekset


220 g naudan paistijauhelihaa
1 rkl öljyä
400 g kasviksia: sipulia, munakoisoa, porkkanoita, selleriä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tölkillinen säilyketomaatteja
1 pieni tölkki tomaattipyrettä
1 peini, kuivattu chilipaprika
½ ruukullista basilikaa
suolaa ja pippuria
3 rkl vehnäjauhoja tai maissitärkkellystä
5 dl kevytmaitoa
75 g vähärasvaista juustoraastetta
raastettua muskottipähkinää
150 g lasagnelevyjä

Lisukkeeksi:
100 g lehtisalaattia

Ohjeet


Ruskista liha öljyssä. Silppua tai raasta kasvikset. Lisää ne lihan joukkoon ja jatka paistamista n. 3 minuuttia. Lisää pannuun balsamiviinietikka, tomaatit ja tomaattipyree. Anna kastikeen kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.

Bechamelkastike: Vatkaa jauhot ja n. 1 dl maitoa kattilassa tasaiseksi seokseksi. Älä käytä liikaa maitoa - vain sen verran, että jauhot voivat sekoittua siihen. Kun seos on tasainen, lisää loput maidosta ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Anna kiehua 2 minuuttia. Nosta kastike liedeltä, lisää juusto ja anna sen sulaa. Mausta valkokastike muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

Levitä kolmennes jauhelihakastikkeesta vuoan pohjalle. Lisää kerros bechamelkastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Jatka levittäen kolme kerrosta kutakin. Pinnalle tulee bechamelkastiketta. Paista lasagne kullanruskeaksi 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Tarjoa lisukkeena salaattia.

Annoksen ravintoarvot


478 kcal, rasvaa 26 %, proteiinia 24 %, hiilihydraatteja 50 %

Lähde


Syö ja laihdu - helpot ja nopeat ateriat, Kunto Plus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti