tiistai 18. maaliskuuta 2008

Puolukkatoffee

Ainekset


2 dl kaurakermaa
3 dl sokeria
2 rkl kasvismargariinia
1 dl jäisiä puolukoita

Ohjeet


Aluksi mitataan kattilaan kaurakerma, sokeri ja margariini. Seosta keitetään hyvällä lämmöllä noin 40 minuuttia. Kannattaa testata toffeemassan valmistumista kuulakokeella eli tiputtamalla pieni pisara massaa kylmällä vedellä täytettyyn lasiin. Jos massa pysyy kunnolla koossa (saa mennä mielellään aika kiinteäksi kuulaksi), on aika lisätä seokseen jäiset puolukat. Puolukoiden lisääminen kannattaa tehdä ripotellen; jos kippaa kaikki marjat kerralla, toffee jämähtää köntiksi, jota pitää sitten keitellä lisää, jotta siitä saa riittävän juoksevaa. Kun puolukat on sekoitettu toffeemassaan, seos kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan paksuhkoksi kerrokseksi ja sen annetaan jähmettyä viileässä. Lopuksi toffee paloitellaan.

Lähde


Ituhipin köökkiloki

1 kommentti: