perjantai 28. maaliskuuta 2008

Jauhelihaa ja pähkinöitä

Ainekset, 4 annosta


500 g porkkanoita
3 rkl öljyö
500 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 ¼ dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
1 tl jauhettua kuminaa
75-100 g paahdettuja suolapähkinöitä

Ohjeet


Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi vinoiksi viipaleiksi.

Kuumenna wokpannu, lisää pannuun öljy ja kuumenna uudelleen. Kumoa pannuun porkkanaviipaleet, paista niitä pari minuuttia ja siirrä pannun reunalle odottamaan.

Ruskista jauheliha pienissä erissä pannun pohjalle sen verran, että liha on muruista.

Ruskitettuasi lihat yhdistä liha ja porkkanat. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita murska lihaseoksen joukkoon, lisää lihaliemi ja mausta ruoka suolalla, pippurilla ja kuminalla. Kypsennä keskilämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Rouhi pähkinät karkeasti ja sekoita lihan joukkoon. Säästä pähkinöitä hieman ruoan koristeeksi.

Tarjoa ruoka keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kera.

Lähde


WOK keittokirja, Angelika Ilies (WSOY)

1 kommentti: