perjantai 28. maaliskuuta 2008

Ruistikut

Ainekset, noin 16 kpl


2 dl ruisjauhoja
2 dl vettä
noin 300 g vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
50 g voita

Ohjeet


Sekoita ruisjauhot veteen ja anna seoksen levätä 1 tunti. Sekoita vehnäjauhot, suola ja sokeri kulhossa, ja nypi joukkoon voi. Lisää ruisjauhoseos ja sekoita taikina nopeasti. Anna sen levätä kylmässä 1 tunti. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä tankoja. Pistele ne haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Tikun ravintoarvot


114 kcal, rasvaa 23 %, proteiinia 8 %, hiilihydraatteja 69 %

Lähde


Syö ja laihdu - helpot ja nopeat ateriat, Kunto Plus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti