tiistai 18. maaliskuuta 2008

Rapeat riisimuropalat

Vaalea kerros


50 g voita
1 rkl vaaleaa siirappia
150 g valkoista suklaata pieninä paloina
50 g paahdettuja riisimuroja

Tumma kerros


50 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
125 g tummaa suklaata pieninä paloina
75 g paahdettuja riisimuroja

Ohjeet


Voitele nelikulmainen kakkuvuoka, jonka sivu on noin 20 senttiä. Peitä pohja leivinpaperilla.

Vaalea kerros: Sulata voi, siirappi ja valkosuklaa varovasti vesihauteessa jatkuvasti hämmentäen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoonriisimurot. Sekoita hyvin. Siirrä vuokaan, painele tiiviiksi ja tasoita pinta.

Tumma kerros: Sulata voi, siirappi ja suklaa vesihauteessa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon riisimurot sekoittaen hyvin. Kaada tumma riisimuroseos vaalean päälle ja nosta jääkaappiin kunnes ylin kerros kovettuu.
Kumoa kakku vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi.

Lähde


Muffariinan blogi

1 kommentti: