perjantai 28. maaliskuuta 2008

Värikäs kalakeitto


Ainekset


200-300 g kirjolohta, puna-ahventa tai kampelaa fileenä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
pala juuriselleriä
1 porkkana
1 pieni palsternakka
2 rkl öljyä
1 l vettä
1 kala- tai kasvisliemikuutio
¾ tl suolaa
2 tl tomaattisosetta
2 tomaattia
3-4 perunaa
1-2 tl sitruunamehua
tilliä tai ruohosipulia
ripaus kirveliä tai salviaa
(1 dl kuorittuja katkarapuja)

Ohjeet


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta kasvikset siinä puuhaarukalla käännellen. Lisää joukkoon vesi, leimikuutio, suola ja tomaattisose.

Leikkaa tomaatit palasiksi ja kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa.

Mausta keitto sitruunamehulla ja yrteillä, lisää tarvittaessa yrttisuolaa. Jos käytät katkarapuja, lisää ne juuri ennen tarjoamista.

Lähde


Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta, Aura Liimatainen (WSOY)

1 kommentti: