tiistai 18. maaliskuuta 2008

Glögikakku

Pohja


150-200 g piparkakkuja
75-100 g margariinia

Täyte


200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa tai vastaavaa
½ dl sokeria
2 munaa
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille


2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

Ohjeet


Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.

Lähde


Muffariinan blogi

1 kommentti:

  1. Tosi ihanan näköinen. Kannattaa katsoa lähdelinkistä. En ole kokeillut vielä. Ehkä vähän liian jouluinen tehdä nyt?

    VastaaPoista