sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Lohi-kurkkukeitto


Ainekset



1 pieni purjo
1 rkl öljyä
1 l vettä
300 g parsakaali
300 g kesäkurpitsa
3 dl Pirkka-maustekurkkuviipaleita
½ tl suolaa
mustapippurirouhetta
200 g sulatejuustoa
200 g Pirkka-savukirjolohifileetä palana
¾ dl tuoretta timjamia

Ohjeet


Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjot. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Suikaloi kesäkurpitsa ja maustekurkut. Pane parsakaalit kiehumaan. Keitä pari minuuttia ja lisää kesäkurpitsat, kurkku, suola ja mustapippuria. Anna kiehua edelleen pari minuuttia ja sekoita joukkoon sulatejuusto. Lisää paloiteltu lohi ja silputtu timjami. Kuumenna keitto. Tarjoa rapean leivän kanssa.

1 kommentti:

  1. Taas yksi tuttu tyttöjeniltaresepti. Tämähän oli niin hyvää, että kun tarjosin sitä vieraille he eivät jaksaneet syödä mitään muuta.

    VastaaPoista